image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından ‘Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi’ düzenlendi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün, Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Burak CEYHAN danışmanlığında kurulan Yazılım ve İnovasyon Kulübü (BUYİNOVA) ile birlikte düzenlediği etkinlikte; SBI Bilişim’de Siber Güvenlik Takım Lideri olan Cemal Cihat ÇİFTCİ, Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi verdi. Etkinliğe üniversitemiz öğrencileri ve personelinin  yanı sıra Bartın’daki kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile yoğun ve bilgi dolu bir etkinlik gerçekleşti.

Panele, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol CANGİ, Üniversitemiz MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç BAKIR, Bartın Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü Bilgi İşlem Müdürleri ve personelleri ile üniversitemiz öğretim üyeleri, personelleri ve öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasının ardından eğitime başlayan Cemal Cihat ÇİFTCİ,  gün geçtikçe artan internet kullanımı ile dolaylı olarak artan siber güvenliğin önemine vurgu yaptı. Bu sebeple de sektörde her zaman elemana ihtiyaç olduğunu söyleyen ÇİFTCİ, özellikle siber alanda kariyer yapmak isteyen katılımcılara nereden başlamaları gerektiğini, siber güvenliğin alt dallarını ve bu alanda kariyer yapmak için alınabilecek sertifikalara dair önemli bilgiler verdi. Ardından siber alandaki iş ve maaş imkanlarına değindi. ÇİFTCİ; NAC, CEH, CISSP, CISA, COBIT, PCI DSS, ISO/IEC 27001 gibi sertifikaların ne anlama geldiklerini ve hangi görevler için gerekli olduğunun bilgisini ve sertifikaların sağladığı imkanlardan söz etti. Konuşmasının  devamında dünyada yeni bir savaş alanının doğduğunu ve bu alanın da siber savaş olduğunu söyleyerek kendini bu alanda geliştiren kişilerin çok daha rahat iş bulabileceklerini söyledi.

Uygulamalı IP Sızma Testi’ne geçmeden önce “Kali Linux” uygulamalarından ve sistemde açık nasıl bulunur gibi bilgileri uygulamalı olarak anlatıp, IP Sızma Testi’ni canlı olarak uygulamaya başladı. Uygulamada sisteme nasıl sızılacağını ve aşamalarını göstermesinin ardından sistemlerdeki açıkları adım adım nasıl ulaşılacağını gösterip, açıklara karşı nasıl önlem alınması gerektiğini aktardı.

Eğitim sonunda Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Burak CEYHAN; 29 Nisan tarihinde yaptıkları Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliği Paneli ve bugün yaptıkları Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi’nin katılımcılara önemli bilgiler kazandırdığını belirtti. Bu etkinliklerde emeği geçen hocalarımıza, BUYİNOVA yönetimine ve her etkinlikte desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN’a ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa ARAL’a teşekkürlerini sunarak ülkemizin katma değeri yüksek olan bu alanlardaki eleman ihtiyacını karşılamak ve Bartın’daki kamu kurumlarının personellerinin bilgisini artırmak için bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Eğitim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi’nin Cemal Cihat ÇİFTCİ’ye teşekkür belgesini vermesinin ardından sona erdi.
  • Kulüp danışmanımız Dr. Eyüp Burak CEYHAN hocamızın katılımıyla proje takımları oluşturma ve kulüp içerisinde gerçekleştirilen projelerin son durumu görüşüldü

  • Kulüp içi tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledik

  • Türkiye İnovasyon Haftası'na Bartın Üniversitesi Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübü (SİBERAS) olarak katılım sağladık

  • Kulüp Danışmanımızın Yarışmalara Hazırladığı Arkadaşlarımız Arçelik CTF'de İlk 3'te

  • Kulüp öğrencilerimiz HACKTRICK 22 Yarışmasında 1.lik Ödülü Almaya Hak Kazandı.

  • Kulüp öğrencilerimiz StartUp Weekend Yarışmasında 3.lük Ödülü Almaya Hak Kazandı

  • Siber Vatan Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesine Katılım Sağlandı

  • Siber Tehdit İstihbaratında Büyük Veri Analitiğinin Önemi Konulu Seminer Düzenlendi

  • Siber Vatan programı kapsamında Certified Ethical Hacker (CEH) ve Linux eğitimleri tamamlandı.

  • ISC Turkey 2021 “14. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'na Teknik Gezi Düzenlendi