image/svg+xml

Orman Yangınlarıyla Mücadelede Nesnelerin İnternetinin Rolü Konferansı Düzenlendi

BUYİNOVA Kulübü tarafından organize edilen "Orman Yangınlarıyla Mücadelede Nesnelerin İnternetinin Rolü" konulu seminer etkinliği tamamlandı. Etkinlik kapsamında güncel IoT ürünleri, NETAŞ'ın Nesnelerin İnterneti kapsamındaki çözümleri, ürünleri ve bu alandaki güncel teknolojilerden bahsedildi. Son zamanlarda ülkemizde çıkan yangınlarda Nesnelerin İnternetinin oynadığı büyük rol, ve bu kapsamdaki yangın tespit ve önleme sistemlerine değinilerek IoT'nin kullanım alanlarına yer verildi.

BUYİNOVA Kulüp danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan kulübün düzenlediği Türkiye gündeminde olan güncel konulardaki eğitim ve seminerler ile yarışmalarda elde elde edilen başarıların önemine değinerek “Savunma Sanayi Başkanlığı himayesinde bulunan Siber Kulüpler Birliği üyesi olan ve bugüne kadar Türkiye'nin en önemli kurumları ile işbirliği yaparak düzenlenen birçok eğitim ve seminerler ile siber güvenlik, yapay zeka, IOT ve daha birçok konuda kulüp üyelerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde katıldığımız birçok yarışmada önemli dereceler elde ettik. Ayrıca bu hafta açıklanan Tübitak 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında kulüp üyesi öğrencilerimizi teşvik ederek başvurusunu yaptığımız 3 projemiz kabul edildi. Bu başarıların daha da artacağına inanıyorum. Bu vesileyle kulüp yönetimine de teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

Kulüp yönetimi olarak etkinliğimize katılan tüm üyelerimize, NETAŞ'a ve Onat Acar'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.
  • Kulüp danışmanımız Dr. Eyüp Burak CEYHAN hocamızın katılımıyla proje takımları oluşturma ve kulüp içerisinde gerçekleştirilen projelerin son durumu görüşüldü

• Kulüp içi tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledik

• Türkiye İnovasyon Haftası'na Bartın Üniversitesi Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübü (SİBERAS) olarak katılım sağladık

• Kulüp Danışmanımızın Yarışmalara Hazırladığı Arkadaşlarımız Arçelik CTF'de İlk 3'te

• Kulüp öğrencilerimiz HACKTRICK 22 Yarışmasında 1.lik Ödülü Almaya Hak Kazandı.

• Kulüp öğrencilerimiz StartUp Weekend Yarışmasında 3.lük Ödülü Almaya Hak Kazandı

• Siber Vatan Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesine Katılım Sağlandı

• Siber Tehdit İstihbaratında Büyük Veri Analitiğinin Önemi Konulu Seminer Düzenlendi

• Siber Vatan programı kapsamında Certified Ethical Hacker (CEH) ve Linux eğitimleri tamamlandı.

• ISC Turkey 2021 “14. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'na Teknik Gezi Düzenlendi