image/svg+xml
image/svg+xml

ISC Turkey 2021 “14. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'na Teknik Gezi Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Yazılım ve İnovasyon Kulübü tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen ISC Turkey 2021 “14. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'na teknik gezi düzenlendi.

Konferans bu yıl "Sağlıkta Siber Güvenlik" konseptiyle yapıldı. Konferansın açılış konuşmasını ISC Turkey 2021 Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, BGD Yönetim Kurulu Başkanı Taha Yücel, Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, ve Dijital Dönüşüm Ofisi  Başkanı Dr. Ali Taha Koç yaptı.

Açılış konuşmasında biyometrik verilerin önemine değinen Dr. Ali Taha Koç “Parolanız çalındığında yenisiyle değiştirebilirsiniz ama biyometrik verilerinizi değiştiremezsiniz. Biyometrik verilerin suç örgütlerinin elinde nasıl bir tehlikeye dönüşebileceği ise çok bilinmeyenli bir denklem.” diyerek sağlık sektöründe üretilen tıbbi cihazlarda güvenlik temelli tasarım yaklaşımıyla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konferansın devamında Deepcase Genel Müdürü Mahir Yüksel “Pandemi Sürecinde Siber Güvenlik Olayları” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konuşmasında siber olayların artık uluslararası mücadelelerde kullanıldığını, devlet destekli siber suç örgütlerinin ortaya çıktığını ve bu durumun üst düzey tehlikeler oluşturduğunu anlattı. Ayrıca konuşmasında, APT gruplarının kullandığı bazı teknik ve taktiklere yer verdi.

Ayrıca, Sağlık Sektöründe Bilişim Altyapısı ve Siber Tehditler konulu panel düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Yavuz Emir BEYRİBEY, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Dr. Mert ÖZARAR, ODTÜ Kriptografi ABD Öğretim Üyesi Dr. Oğuz YAYLA ve Akgün Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi ATALAY'ın katıldığı panelde, yerli ve milli bilişim teknolojilerinin öneminden bahsedildi.

İkinci panelde Sağlıkta Kişisel Verilerin Korunması konseptiyle konuşmalar yapıldı. KVKK Başkan Yardımcısı Dr. Cihan KANLIGÖZ’ün panel yöneticisi olduğu konuşmada yaşadığımız coğrafyada sağlık verilerinin gizliliğine ve bu kapsamda Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda yer alan ifadelere değinildi.

Kulübümüzün bu konferansa katılmasına destek veren Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne ve etkinliğe bizimle birlikte katılan Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan’a teşekkür ederiz.
  • Kulüp danışmanımız Dr. Eyüp Burak CEYHAN hocamızın katılımıyla proje takımları oluşturma ve kulüp içerisinde gerçekleştirilen projelerin son durumu görüşüldü

  • Kulüp içi tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledik

  • Türkiye İnovasyon Haftası'na Bartın Üniversitesi Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübü (SİBERAS) olarak katılım sağladık

  • Kulüp Danışmanımızın Yarışmalara Hazırladığı Arkadaşlarımız Arçelik CTF'de İlk 3'te

  • Kulüp öğrencilerimiz HACKTRICK 22 Yarışmasında 1.lik Ödülü Almaya Hak Kazandı.

  • Kulüp öğrencilerimiz StartUp Weekend Yarışmasında 3.lük Ödülü Almaya Hak Kazandı

  • Siber Vatan Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesine Katılım Sağlandı

  • Siber Tehdit İstihbaratında Büyük Veri Analitiğinin Önemi Konulu Seminer Düzenlendi

  • Siber Vatan programı kapsamında Certified Ethical Hacker (CEH) ve Linux eğitimleri tamamlandı.

  • ISC Turkey 2021 “14. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'na Teknik Gezi Düzenlendi